Városüzemeltetés


A Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Közhasznú Nonprofit Kft. városüzemeltetési ágazatának rövid bemutatása

Városüzemeltetés
Célunk a szolgáltatási területünk megelégedésére tevékenykedni. Feladatainkat igyekszünk minél színvonalasabban teljesíteni és ehhez minden feltételt megteremteni. Folyamatosan jelen vagyunk városunk és környéke mindennapjaiban, számos olyan területet érin tevékenységi körünk, amely Mezőtúr város lakóinak komfortját és jó közérzetét szolgálja. Városüzemeltetési feladataink közé tartozik a közterületek (közutak, köztéri járdák, buszmegállók, lépcsők) tisztántartása gépi és kézi erővel, mely során különös hangsúlyt fektetünk a frekventált városrészek, mint például a Kossuth tér és a Szabadság tér és környékének takarítására az év minden szakában.
Városüzemeltetés

Városüzemeltetés többek között az alábbi tevékenységeket látja el:
 • a város belterületén, illetve a megadott külterületi részeken az önkormányzat közútjainak kátyúzása, karbantartása, padkázás, KRESZ táblák cseréje, pótlása,
 • önkormányzat járdáinak és kerékpárútjainak javítása, karbantartása,
 • csapadékvíz elvezetési feladatainak ellátása, hó eltakarítás és síkosság mentesítés megoldása,
 • parkosítási, parkfenntartási feladatok ellátása, önkormányzati játszóterek üzemeltetése,
 • mezőgazdasági külterületeken földutak karbantartása, csatornák, árkok megelőző tisztítása, közreműködés a vízkár elhárításában.
 • egyes START munkaprogramok irányítása, koordinálása, gépekkel, járművekkel történő kiszolgálása,

 • Város útjainak, sétányainak, közterületi járdáinak tisztaságáról egész évben gondoskodunk, valamint gyermekeinknek biztosítjuk a sokoldalúan berendezett és biztonságos játszótereket.

  Ügyelünk arra, hogy Mezőtúr város látképét szép és állandóan karbantartott utcai berendezések -padok, hulladékgyûjtõk, stb.- egészítsék ki és tegyék hangulatossá.


  Kiemelt oldalak

  Rövid hírek
  
  2019. december 13.
  Tisztelt Vendégeink!
  A Mezőtúri Városi Strandfürdő Fedett Uszodája mai nappal megnyitotta termál-, élmény- és úszómedencéit.
  Nyitvatartás mindennap a téli üzemeltetési időszaknak megfelelően.

  2019. december 10.
  Tisztelt Lakosság!
  Az alábbi linken tájékozódhatnak a téli forgalombiztosítási tervről: Forgalombiztosítási terv Köszönjük!

  2019. november 27.
  Kedves Vendégeink!
  A Mezőtúri Városi Strandfürdő Fedett Úszómedencéi 2019. november 18-tól előreláthatólag 2019. december 3-ig gáztalanító készülék szerelése miatt nem lesznek használhatók!
  Köszönjük megértésüket!

  2019. November 20.
  Tisztelt Lakosság!
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mezőtúr és Szarvas között közlekedő komp az alacsony vízállás miatt 2019. november 23-tól (szombat) nem üzemel!
  A révátkelő napi indulásával kapcsolatban folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot. Megértésüket köszönjük!

  2019. Szeptember 3.
  Tisztelt Lakosság!
  Tájékoztatjuk Önöket, a külső gyógy-, strand- és pancsoló medencét 18:00 óráig lehet igénybe venni, az uszoda változatlan nyitva tartással üzemel. Megértésüket köszönjük!

  2019. Július 18.
  Tisztelt Lakosság!
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. július 23. és 2019. július 29. között a Mezőtúri Strandfürdő fesztivál miatt zárva tart.
  A Strandfürdő a fesztivált követően 2019. július 30-án változatlan nyitvatartási idővel áll a fürdőzök rendelkezésére. Megértésüket köszönjük!

  2019. Június 13.
  Tisztelt Lakosság!
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kedvező vízállásnak köszönhetően a Mezőtúr és Szarvas között közlekedő komp 2019. június 15-én, szombat reggel hat órától újra indul. Menetrend: naponta 06:00-20:00 óráig A komp telefonos elérhetősége:
  +36 30 195-3257
  Szeretettel Várjuk Kedves Utasainkat!

  2019. Június 1.
  Tisztelt Lakosság!
  Tájékoztatjuk, hogy a Mezőtúr-Szarvas közötti révátkelő üzemeltetése a magas vízállás miatt 2019. június 01-től átmenetileg szünetel. Amennyiben a vízállás lehetővé teszi a kompközlekedés újbóli indulását tájékoztatni fogjuk a Tisztelt Lakosságot. Köszönjük szíves megértésüket!

  2019. május 31.
  Tisztelt Lakosság!
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mezőtúr és Szarvas között közlekedő komp 2019. június 1-től az alábbi menetrenddel üzemel: Hétfőtől vasárnapig 06:00-20:00 óráig.
  Elérhetőség:
  +36 30 195-3257
  Szeretettel Várjuk Kedves Utasainkat!

  2019. május 31.
  Kedves Vendégeink!
  A Mezőtúri Városi Strandfürdő 2019. június 1-én (szombaton) megnyitja a szabadtéri gyermek-, termálvizes- és strand medencéit. A nagymedence üzembe helyezéséig továbbra is a fedett uszoda úszómedencéjét lehet igénybe venni. Nyitva tartás a nyári üzemeltetési időszaknak megfelelően reggel 9:00 és 19:00 óra között.
  Szeretettel Várjuk Kedves Vendégeinket!

  2019. március 27.
  Tisztelt Lakosság!
  Társaságunk munkatársai Mezőtúr város főbb útvonalain, munkanapokon reggel hajnali 1 órától út- és padkatisztítási feladatokat végeznek.
  A tisztítási munkálatok időtartama: 5 óra
  Köszönjük szíves megértésüket!

  2019. március 27.
  Tisztelt Lakosság!
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mezőtúr és Szarvas között közlekedő komp 2019. április 1-től az alábbi menetrenddel üzemel: Hétfőtől vasárnapig 06:00-18:00 óráig.
  Szeretettel Várjuk Kedves Utasainkat!

  2019. január 18.
  Tisztelt Lakosság!
  Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005(VII.8.) önkormányzati rendelete szerint az ingatlanok előtti közhasználatú zöldterületeken lévő növények (fák, cserjék, gyep) gondozása, karbantartása az ingatlan tulajdonosának, használójának kötelessége kiemelten az élet- és balesetveszéllyel kapcsolatos helyzetek kialakulásának megszüntetése érdekében. Amennyiben azokon a helyszíneken ahol a tulajdonos nem végzi el a biztonsági szempontból veszélyes fák és bokrok ágainak eltávolítását, ott Társaságunk szakemberei 2019. február 1-től megszüntetik a veszélyesnek minősülő területeket. Kérjük, legyen a segítségünkre és a munkaterület biztosításával működjön közre a veszélyhelyzet megszűntetésében. Megértését és együttműködését köszönjük!

  2017. november 28.
  Kedves Vendégeink!
  A Mezőtúri Fedett Uszoda 2017. november 28-tól teljes kapacitással újra várja az úszni, szaunázni és gyógyulni vágyókat.

  2017. április 21.
  Tisztelt Lakosság!
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mezőtúr és Szarvas között közlekedő kompon, 2017. május 01-től új viteldíjak érvényesek. A viteldíjakról itt tájékozódhatnak.
  Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Közhasznú Nonprofit Kft.

  2017. január 3.
  Tisztelt Lakosság!
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mezőtúri Városi Strandfürdő szaunája újra üzemel.
  Szeretettel Várjuk Kedves Vendégeinket!
  Elérhetőség

  Címünk:
  5400 Mezőtúr
  Kávási Sándor utca 25.
  Email: intezmenyellato@mturiellato.hu

  Telefon: (06 56) 350-037