Élelmezési Ágazat


A Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Közhasznú Nonprofit Kft. élelmezési ágazatának bemutatása

Az ágazat tevékenységének zavartalan működését a Városban található két nagy főzőkonyha biztosítja:
    Kilián Konyha
  • Cím: 5400 Mezőtúr, Földvári út 61. VI.ép.
  • Tel.: +36-56/352-043
  • E-mail: kilian.konyha[kukac]mturiellato.hu
    Zrínyi Konyha
  • Cím: 5400 Mezőtúr, Zrínyi út 1.
  • Tel.: +36-56/352-510
  • E-mail: zrinyi.konyha[kukac]mturiellato.hu
 Főbb tevékenységünkhöz tartozik a Városi Óvodák, Általános Iskolák, Középiskolák közétkeztetésének ellátása, az intézményi dolgozók és oda érkező vendégek étkeztetése. Az élelmezést igénybevevők táplálkozási igényeinek mennyiségi és minőségi kielégítése kornak, munkavégzésnek és egészségügyi állapotnak megfelelően történik

 Az étlapkészítés során törekszünk a kiegyensúlyozott tápanyagellátásra. A növényi eredetű élelmiszerek mellé rendeljük az állati eredetű élelmiszereket. Biztosítjuk az ásványi anyagok és vitaminok szervezetbe történő folyamatos bekerülését. A cél az, hogy az ételek ízben, színben és megjelenési formában is harmonizáljanak egy étkezésen belül. Törekszünk- arra, hogy az egyes ételek két héten belül ne ismétlődjenek. A sokszínű, ritkán ismétlődő ételsorokat tartalmazó étrend komoly biztosítékot jelent arra, hogy a szükséges tápanyagokat megkapja az emberi szervezet. A nyári időszakban arra kell kellő figyelmet fordítanunk, hogy a meleg miatt elvesztett folyadékmennyiséget visszapótolják az étkezésekkel. Téli időszakokban pedig fontos, hogy a test hőmérsékletének fenntartása érdekében a kalorikus tápanyagokat fokozottabb mértékben szükséges biztosítanunk. Ezen törekvéseinket az alább becsatolt étlapok alátámasztják.

  Feladatainkhoz tartozik még a Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ és a Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda által Társaságunkkal kötött szerződésben foglaltak szerinti étkeztetés alapját biztosítani; a külső egyéni megrendelők által megrendelt élelmezést biztosítani, és a társaságunknál megrendelt Rendezvények lebonyolítása kiszállási lehetőséggel egybekötve (esküvők, szabadtéri rendezvényekre érkezők előzetes bejelentésével, különböző találkozók, stb.).

Egyéni megrendeléseit az alábbi formában teheti meg:
– a Kilián Konyhán személyesen (5400 Mezőtúr, Földvári út 61. VI.ép.),
– a Kilián Konyha telefonszámán: +36-56/352-043,
– illetve e-mail címén: kilian.konyha[kukac]mturiellato.hu


Étlap
Étlap

Étlap
Étlap

Végezetül - köszönjük, hogy meglátogatta honlapunkat, és ha felkeltette étlapunk érdeklődését, szeretettel várjuk megtisztelő egyéni, vagy rendezvényi megrendelését.
Kiemelt oldalak

Rövid hírek

2020. augusztus 31.
Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mezőtúr és Szarvas között közlekedő komp 2020. szeptemberében az alábbi menetrenddel közlekedik: naponta 06:00-18:00 óráig
A komp telefonos elérhetősége:
+36 30 195-3257

2020. június 18.
Tisztelt Lakosság!
A ma éjféltől kihirdetett veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló 2020. évi LVII. számú törvény értelmében 2020.06.19-én péntek reggel 9 órától megnyitjuk a Mezőtúri Városi Strandfürdő gyógyvizes termál medencéjét. Szeretettel Várjuk Kedves Vendégeinket!

2020. június 18.
Tisztelt Lakosság!
2020. június 19. (péntek) reggel 8 órától az Alkotmány úti hideg vizes kút újra használható lesz.

2020. június 18.
Kedves Vendégeink!
A Mezőtúri Városi Strandfürdő 2020. június 19-én (pénteken) megnyitja a szabadtéri gyermek- és strand medencéit. A gyógyvizes termál medence és a nagy úszómedence jelenleg nem üzemel. Csökkentett üzemelési időszak alatt a fürdő területére 400 Ft/fő napi jeggyel lehet belépni. Nyitva tartás a nyári üzemeltetési időszaknak megfelelően reggel 9:00 és 19:00 óra között. Szeretettel Várjuk Kedves Vendégeinket!

2020. március 5.
Tisztelt Lakosság!
A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a fertőzésveszély elkerülése miatt a Mezőtúri Fedett Uszoda gyógymedencéjében levő élményelemek nem használhatóak.
Az uszoda tisztaságának és egymás egészségségének megőrzése érdekében ezúton kérnénk kedves vendégeinket az alábbiak figyelembevételére és fokozott betartására:
- az uszodát lázas vagy hányásos-hasmenéses betegek nem látogathatják,
- a vizesblokkokban elhelyezett fertőtlenítő hatású kézmosószer használata kötelező,
- a medencébe lépés előtt minden esetben az alapos, szappanos zuhanyzás kötelező.
Köszönjük megértésüket és türelmüket!

2019. december 10.
Tisztelt Lakosság!
Az alábbi linken tájékozódhatnak a téli forgalombiztosítási tervről: Forgalombiztosítási terv Köszönjük!

2019. Szeptember 3.
Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatjuk Önöket, a külső gyógy-, strand- és pancsoló medencét 18:00 óráig lehet igénybe venni, az uszoda változatlan nyitva tartással üzemel. Megértésüket köszönjük!

2019. május 31.
Kedves Vendégeink!
A Mezőtúri Városi Strandfürdő 2019. június 1-én (szombaton) megnyitja a szabadtéri gyermek-, termálvizes- és strand medencéit. A nagymedence üzembe helyezéséig továbbra is a fedett uszoda úszómedencéjét lehet igénybe venni. Nyitva tartás a nyári üzemeltetési időszaknak megfelelően reggel 9:00 és 19:00 óra között.
Szeretettel Várjuk Kedves Vendégeinket!

2019. március 27.
Tisztelt Lakosság!
Társaságunk munkatársai Mezőtúr város főbb útvonalain, munkanapokon reggel hajnali 1 órától út- és padkatisztítási feladatokat végeznek.
A tisztítási munkálatok időtartama: 5 óra
Köszönjük szíves megértésüket!

2019. január 18.
Tisztelt Lakosság!
Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005(VII.8.) önkormányzati rendelete szerint az ingatlanok előtti közhasználatú zöldterületeken lévő növények (fák, cserjék, gyep) gondozása, karbantartása az ingatlan tulajdonosának, használójának kötelessége kiemelten az élet- és balesetveszéllyel kapcsolatos helyzetek kialakulásának megszüntetése érdekében. Amennyiben azokon a helyszíneken ahol a tulajdonos nem végzi el a biztonsági szempontból veszélyes fák és bokrok ágainak eltávolítását, ott Társaságunk szakemberei 2019. február 1-től megszüntetik a veszélyesnek minősülő területeket. Kérjük, legyen a segítségünkre és a munkaterület biztosításával működjön közre a veszélyhelyzet megszűntetésében. Megértését és együttműködését köszönjük!

2017. január 3.
Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mezőtúri Városi Strandfürdő szaunája újra üzemel.
Szeretettel Várjuk Kedves Vendégeinket!
Elérhetőség

Címünk:
5400 Mezőtúr
Kávási Sándor utca 25.
Email: intezmenyellato@mturiellato.hu

Telefon: (06 56) 350-037